TIEDOTE: ”Hyvä Tuomas joulun tuopi”

Olutliiton vuosittainen kiertopalkinto ansiokkaasta työstä olutkulttuurin hyväksi on myönnetty Bryggeri Helsingin ravintolapäällikölle, olutsommelierille ja Rakuuna Oy:n toimitusjohtajalle Olli Majaselle, 54. Hänestä tuli 29. tittelin haltija.

Majanen on monipuolisesti ansioitunut ravintolatyössä baaritiskiltä johtotehtäviin. Hän on itse kouluttanut monta sukupolvea olutosaajia ja ollut sparraamassa pienpanimoyrittäjiä. Suurimmat kiitokset hän kuitenkin ansaitsee asiakkailta, suomalaisilta oluenystäviltä.

Majasen luotsaama Bryggeri Helsinki valittiin Helsinki Beer Festivalilla Vuoden Olutravintolaksi 2016. Samana vuonna hän suoritti Lontoon Beer & Cider Academyn olutsommelierin tutkinnon.

Monen muun toimen ohella Majanen järjesti Suomessa ensimmäiset virolaisten oluiden pienpanimoviikot ja perusti Helsinkiläisen Oluen Päivän, jota vietetään 3.3.

Ravintola-alalla Majanen on työskennellyt vuodesta 1983, ja olutliikkeen pioneerit muistavat Majasen Annankadun William K.:sta, jossa hän pokkasi Panimoliiton ja Suomen Olutseuran Vuoden Olutravintoloitsija -tittelin jo 1994.

Aikaisemmassa työpaikassaan Pub Angeleteressä Majanen sai suunnan uralleen. Siellä julkaistiin brittiläisen olutgurun Michael Jacksonin Olutkirjan suomennos, ja hän tutustui Jacksonin lisäksi moniin suomalaisiin olutkirjoittajiin, kuten Kari Ylänteeseen, Mikko Montoseen ja Unto Tikkaseen.

Hyvä Tuomas -palkintoa on jaettu vuodesta 1994. Tähän mennessä sen oli saanut 28 suomalaista oluenpanijaa, ravintoloitsijaa, kirjailijaa ja muuta alan vaikuttajaa. Hyvän Tuomaan valitsevat aiemmin palkinnon saaneet.

Palkintoon liittyvän oluttynnyrin luovutti Majaselle olalta olalle vuoden 2017 Hyvä Tuomas olutkouluttaja, tietokirjailija ja oluenpanija Mikko Salmi.

Koko lista Olutliiton Hyvistä Tuomaista on luettavissa osoitteessa:

http://olutliitto.fi/toiminta/hyva-tuomas/

Olutliitto on jäsenenä European Beer Consumer Unionissa (EBCU)

Lisätietoja antavat:

Hyvä Tuomas 2018 Olli Majanen 050 3669817
Tuomaiden vanhin Pekka Kääriäinen 050 5594013
Olutliiton puheenjohtaja Anikó Lehtinen 040 7381670

Liite

Olli Majasen työhistoria:

2013 – Rakuuna Olut Oy / Panimoravintola Bryggeri Helsinki, ravintolapäällikkö, olutsommelier, toimitusjohtaja, osakas
2011-2012 Olutravintola Solmu, ravintolapäällikkö, osakas
2011 Gallows Bird, kesähessu
2010 – 2011 Old Anchor, ravintolapäällikkö
2005 – 2009 SOK-ketjuohjaus, ketjupäällikkö, projektikoordinaattori
2004 – 2005 SOK Jollas Instituutti, kouluttaja
1996 – 2004 Elannon Ravintolat Oy/HOK-Elanto, ravintolapäällikkö, ryhmäpäällikkö
1995 – 1996 Servaali Oy, tuotepäällikkö
1988 – 1995 Osuusliike Elanto, vuoropäällikkö, ravintolapäällikkö (mm. Angleterre ja William K. Annankatu)
1986 – 1987 Hotelli Seurahuone Helsinki, tarjoilija, baarimestari, hovimestari
1985 – 1988 Hotelli Haaga, tarjoilija
1983 – 1985 Ravintola Cabare Oscar (Tampere), ravintola-apulainen

Olli Majasen koulutus ja kunniamaininnat:

2016 Beer Academy Sommelier, Beer & Cider Academy, London, UK
2016 Vuoden Olutravintola, Helsinki Beer Festival, Helsinki
2009 Oluen täydellinen tarjoilu – kilpailun finalisti
1999 Palvelujohtajan tutkinto, AVA-instituutti, Helsinki
1999 Certified Beer Master, Shepherd Neame plc, UK
1998 Certified Cellar Management, Fuller, Smith & Turner plc, UK
1994 Vuoden Olutravintoloitsija, Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto, Helsinki
1988 Restonomi, Haaga Instituutti, Helsinki
1985 Reservin korpraali, Keski-Suomen Viestipataljoona, Keuruu
1983 Ylioppilas, Messukylän lukio, Tampere