Työskenteletkö oluen parissa ja haluatko oppia yleisimmistä oluttyyleistä, niiden reseptiikasta, prosessita ja välttää tyylien yleisimmät laatuvirheet? Tule kouluttautumaan!
Suomen Panimomestariyhdistys ja Olutliitto järjestävät Perhon Liiketalousinstituutissa 10.9.24 klo 9-16 Yleisimmät oluttyylit, niiden reseptit, prosessi ja laadunvalvonta -kurssipäivän, jossa perehdytään yleisimpien oluttyylien valmistukseen, laadunvalvontaan ja prosessiin.
Koulutuksen hinta on 150 euroa (alvilla). Koulutukseen otetaan 30 henkilöä ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Alustava ohjelma alla.
Kurssin aikana opit eri oluttyylien valmistuksesta alan panimoasiantuntijoilta.
Kurssi on jaettu neljään päätyyliin ja luentoihin. Jokaisesta tyylistä käymme läpi makuprofiilin, reseptiikan, prosessin, laadunvarmistuksen ja yleiset, juuri sille tyylille tyypilliset virhemaut sekä lisäksi hieman oluttyylin muodostumisen historiaa.
Jokaisen luennon yhteydessä on myös aistinvarainen harjoitus, jossa pääset käytännössä tutustumaan ja harjoittelemaan oluttyypin virhemakujen erottamista alan asiantuntijoiden opastuksella.
Koulutus soveltuu oluen parissa työskenteleville; oluentekijöille ja yleisesti panimoalan tyntekijille, oluen laadun parissa työskenteleville, ravintolatyöntekijöille, alan opettajille, harrastajille ja medialle.
Koulutuksen jälkeen osallistujilla on lisääntynyt osaaminen eri oluttyylien valmistuksesta ja hän pystyy tunnistamaan eri oluttyylien yleisimmät virhemaut sekä osaa myös hyödyntää oppimaa työssä oluen parissa. Opetusmateriaali jaetaan kurssilaisille.
Kurssia on tukenut Olvi-säätiö.
Ilmoittaudu 03.09.2024 mennessä tästä linkistä, ilmoittautuminen on sitova.
Alustava ohjelma:
klo 8.30-9.00 Aamukahvi ja koulutuksen läpikäynti
klo 9.00-10.30 Vaaleat lager-oluet, vahvistetaan myöhemmin
klo 10.30-12.00 Tummat oluet, vahvistetaan myöhemmin
klo 12.00-13.00 Lounas
klo 13.00-14.30 IPA ja pale ale, vahvistetaan myöhemmin
klo 14.30-16.00 Hapanoluet, vahvistetaan myöhemmin
klo 16.00-16.15 Keskustelua ja kurssiyhteenveto